O Mitopeji

Ako nas želite pobliže upoznati i saznati sve važne informacije, na pravom ste mjestu!

Odgovorili smo na sva bitna pitanja:

Zašto mitovi?

Mitovi su jedine ljudske priče koje dokazano traju. S počecima redovito izgubljenim u tmini nezapisane povijesti, s radnjom i pojedinostima kaljenim kroz pokoljenja više ili manje darovitih pjesnika, mitovi do nas stižu lišeni svega što nije bilo vrijedno čuvanja (doduše, zahvaljujući zaboravu, zatiranju i zubu vremena, i mnogočega što je itekako vrijedilo očuvati).

Mitovi tako bivaju najtočnije dostupno svjedočanstvo ne povijesti, etniciteta i faktičke stvarnosti, nego duha kulture koja ih je proizvela.

Koja je ideja Mitopeje?

Poznavati mitove znači poznavati nešto suštinski točno o onima koje više nikako drugačije ne možemo upoznati. Prenositi mitove s pjesničkim nadahnućem, pak – e, to znači čuvati neugaslu baklju nečijeg duha još jedan naraštaj dulje.

A kako bolje, nego prekrasnim, posebnim knjigama?

Mi smo kolekcionari lijepih stvari i znamo koliko nas to ispunjava. Kolekcionarske knjige su nešto razmjerno rijetko bilo gdje u svijetu, dok su kod nas temelj ove posve neovisne, ali susretljive naklade.

I to kroz niz knjiga koje, iz godišnjeg doba u godišnje doba, polako otkrivaju mitološku baštinu svijeta primjerenu upravo nama koji živimo na početku XXI. stoljeća. Te knjige su vlasništvo nas koji ih radimo i vas koji ih podržite kupnjom. Mitopeja zna koliko je teško danas odvojiti novac za knjigu i Mitopeja je JAKO zahvalna svima vama koji to i dalje radite.

Tko je Mitopeja?

Četvoro nas je, u ovom trenutku. Dorotea vam priređuje narudžbe i odgovara na poruke, najsigurnije na adresi hello@mitopeja.com, a tek u krajnjoj nuždi preko društvenih mreža i adrese mojbroj@mitopeja.com, jer je potonja ispunila zadaću trajnog rezerviranja izvjesne količine luksuznih primjeraka s brojem. Marko narudžbe pakira i odnosi u dostavu, te skrbi o fizičkim zalihama Mitopeje. Iva vodi administraciju i logistiku, te grafičku pripremu i kontrolu kvalitete knjiga. Vladimir knjige izabire, kupuje prava na njih, prevodi ih i u isti mah prelama, što mu daje ideje o načinu na koji bi idealne korice pojedinog teksta izgledale. Djelujemo kao kolektiv, ne kao hijerarhijska struktura.

Kakve su Mitopejine knjige?

Kao predmeti, naše knjige uvijek će biti takve da vrijede čuvanja u vitrini. Ne zato što opsesivno obožavamo predmetnost knjiga kao takvih, nego zato što je tekstu svih Mitopejinih knjiga jedino na taj način moguće odati počast.

Naše knjige radimo pažljivo i polako, samo s najboljim materijalima i bez ijednog kompromisa u procesu proizvodnje i dorade. Svaka naša knjiga ima FSC certifikat, kojeg izdaje Forest Stewardship Council samo onim knjigama koje su u cijelosti izrađene iz papira poteklog iz održivo i odgovorno uzgajanih šuma. Nastojat ćemo sve naše knjige tiskati tako: još jedan mali doprinos etičnijem i odgovornijem nakladništvu u svakom stadiju procesa.

Naše knjige postoje u dva izdanja – luksuznom i ograničenom, te redovnom i neograničenom izdanju.

Knjige, i što još?

Mitopejina mrežna stranica jedini je način dolaska do Mitopejinih knjiga po stvarnoj cijeni, ali i nešto više: riznica zaista zanimljivih tekstova o tim knjigama, o mitovima na kojima se temelje, o piscima koji su tim mitovima dali svoj obol, kao i riječi tih pisaca samih. Ne sumnjamo u to da vas naše knjige zanimaju – nama su beskrajno zanimljive – ali svejedno ćemo se potruditi obrazložiti baš svaki naslov, razloge za uvrštavanje svake književnice ili književnika u Mitopeju, a i svaki prijevod.

Kako izgleda Mitopejina ponuda?

  • Svaka naša knjiga isprva izlazi samo u ograničenom izdanju od petsto primjeraka. Znat ćete to zato što će svaka nositi svoj jedinstveni broj, od 001 do 500. Neće postojati dva ista broja i neće biti broja većeg od 500.
  • Knjiga će vas doći točno 150 kuna, s mogućnošću odabira broja. Ima izuzetaka.
  • Moći će se kupiti i kutija za čuvanje knjige, posebno dizajnirana za svaki naslov. Cijena knjige s kutijom bit će 225 kuna. Ima izuzetaka.
  • Poštarinu ćete sami platiti, ali to samo znači da će knjiga doći do vas gdje god da živite na svijetu.
  • Knjiga vam dolazi vakumirana, s pokojim iznenađenjem unutra.
  • A po cijeni od 50 kuna, možete kupiti i Mitopejin rokovnik, iz također ograničenog izdanja posebno dizajniranog za svaki naslov.
  • Uz ograničen broj luksuznih izdanja svaki naslov tiskamo u neograničenom broju redovnih izdanja u mekom uvezu. Izuzetak su knjige za djecu, jer 500 djece ne smije biti povlašteno u odnosu na svu ostalu.

Kako kupiti Mitopejine knjige?

  • Gdje kupiti? Sva ograničena izdanja Mitopeje možete kupiti SAMO izravno od nas, u rubrici “Naslovi” na ovoj stranici.
  • Kako kupiti? Samo ubacite željeno u košaricu, pa slijedite korake koje vam internetska trgovina nudi – najprije upišite tko ste i gdje ste, pa prijeđite na plaćanje – moguće je uplatom, karticom ili pouzećem (na teritoriju RH). Stvorite korisnički račun ako nam se namjeravate vratiti, da si olakšate.
  • Zbog velike potražnje za luksuznim izdanjima mogućnost rezervacije određenog broja bit će vremenski ograničena na šest mjeseci od dana izlaska pojedinog naslova. Nakon isteka tog vremena nekupljeni rezervirani brojevi bit će dani u opću prodaju.

Malo je reći da nam puno znače vaši dojmovi, lijepe riječi i interes za ovo što radimo.
Hvala vam što nam vjerujete i što nas podržavate, jer bez vas ne bi bilo ni nas.

Uvjete poslovanja možete pronaći na stranici Uvjeti poslovanja.

Vaša Mitopeja