O Mitopeji

Ako nas želite pobliže upoznati i saznati sve važne informacije, na pravom ste mjestu!

Odgovorili smo na sva bitna pitanja:

Zašto mitovi?

Mitovi su jedine ljudske priče koje dokazano traju. S počecima redovito izgubljenim u tmini nezapisane povijesti, s radnjom i pojedinostima kaljenim kroz pokoljenja više ili manje darovitih pjesnika, mitovi do nas stižu lišeni svega što nije bilo vrijedno čuvanja (doduše, zahvaljujući zaboravu, zatiranju i zubu vremena, i mnogočega što je itekako vrijedilo očuvati).

Mitovi tako bivaju najtočnije dostupno svjedočanstvo ne povijesti, etniciteta i faktičke stvarnosti, nego duha kulture koja ih je proizvela.

Koja je ideja Mitopeje?

Poznavati mitove znači poznavati nešto suštinski točno o onima koje više nikako drugačije ne možemo upoznati. Prenositi mitove s pjesničkim nadahnućem, pak – e, to znači čuvati neugaslu baklju nečijeg duha još jedan naraštaj dulje.

A kako bolje, nego prekrasnim, posebnim knjigama?

Mi smo kolekcionari lijepih stvari i znamo koliko nas to ispunjava. Kolekcionarske knjige su nešto razmjerno rijetko bilo gdje u svijetu, dok ih kod nas tek predstavljamo kao koncept.

I to kroz niz knjiga koje će, iz godišnjeg doba u godišnje doba, polako otkrivati mitološku baštinu svijeta primjerenu upravo nama koji živimo na početku XXI. stoljeća. Te knjige su vlasništvo nas koji ih radimo i vas koji ih podržite kupnjom. Mitopeja zna koliko je teško danas odvojiti novac za knjigu i Mitopeja je JAKO zahvalna svima vama koji to i dalje radite.

Tko je Mitopeja?

S Vladimirom na čelu tima – volimo, maštamo, promišljamo, otkrivamo, prevodimo, dizajniramo i prodajemo naše lijepe knjige.

Kakve su Mitopejine knjige?

Kao predmeti, naše knjige uvijek će biti takve da vrijede čuvanja u vitrini. Ne zato što opsesivno obožavamo predmetnost knjiga kao takvih. Nego zato što je tekstu svih Mitopejinih knjiga – nadahnutoj ljubavi kojom su napisane, minucioznosti kojom nam one pružaju nove uvide u tisućljetno iskustvo ljudskosti koje nam prethodi – jedino moguće na taj način odati počast.

Naše knjige radimo pažljivo i polako, samo s najboljim materijalima i bez ijednog kompromisa u procesu proizvodnje i dorade. Svaka naša knjiga ima FSC certifikat, kojeg izdaje Forest Stewardship Council samo onim knjigama koje su u cijelosti izrađene iz papira poteklog iz održivo i odgovorno uzgajanih šuma. Nastojat ćemo sve naše knjige tiskati tako: još jedan mali doprinos etičnijem i odgovornijem nakladništvu u svakom stadiju procesa.

Knjige, i što još?

Mitopejina mrežna stranica jedini je način dolaska do Mitopejinih knjiga po stvarnoj cijeni, ali i nešto više: riznica zaista zanimljivih tekstova o tim knjigama, o mitovima na kojima se temelje, o piscima koji su tim mitovima dali svoj obol, kao i riječi tih pisaca samih. Ne sumnjamo u to da vas naše knjige zanimaju – nama su beskrajno zanimljive – ali svejedno ćemo se potruditi obrazložiti baš svaki naslov, razloge za uvrštavanje svake književnice ili književnika u Mitopeju, a i svaki prijevod.

Kako izgleda Mitopejina ponuda?

 • Svaka naša knjiga isprva izlazi samo u ograničenom izdanju od petsto primjeraka. Znat ćete to zato što će svaka nositi svoj jedinstveni broj, od 001 do 500. Neće postojati dva ista broja i neće biti broja većeg od 500.
 • Knjiga će vas doći točno 150 kuna, s mogućnošću odabira broja.
 • Moći će se kupiti i kutija za čuvanje knjige, posebno dizajnirana za svaki naslov. Cijena knjige s kutijom bit će 225 kuna.
 • Poštarinu ćete sami platiti, ali to samo znači da će knjiga doći do vas gdje god da živite na svijetu.
 • Knjiga vam dolazi vakumirana, s pokojim iznenađenjem unutra.
 • A po cijeni od 50 kuna, možete kupiti i Mitopejin rokovnik, iz također ograničenog izdanja posebno dizajniranog za svaki naslov.

Kako kupiti Mitopejine knjige?

 • Gdje kupiti? Sva ograničena izdanja Mitopeje moći ćete kupiti SAMO izravno od nas.
 • Ako to nije osobno na nekoj od naših promocija, svoju knjigu možete osigurati uplatom na naš račun:
  IBAN je HR2923600001102507183, pri Zagrebačkoj banci, a tvrtka je Vladimir Cvetković Sever d. o. o.
  U polje “Opis plaćanja” stavite naslov knjige.
 • Koliko platiti? Sama knjiga košta 150 kuna; knjiga s kutijom je pak 225 kuna.
 • Dostava uslugom Tisak paket je 25 kuna na teritoriju RH; dostava putem DPD-a ili GLS-a je pak 50 kuna na teritoriju RH. Znači, zbrojite cijenu verzije knjige koju hoćete s cijenom dostavne usluge koju hoćete, i to vam je ukupni iznos.
 • Zatim nam porukom javite adresu dostave – a ako imate želju za svojim personaliziranim brojem od 001 do 500, javite nam i to na mail mojbroj@mitopeja.com. Ne jamčimo da ćete ga dobiti, ali koji god broj da dobijete, dobit ćete svoj unikatni. Knjiga doista ima samo petsto i svaka ima svoj individualni broj. Jamči vam ga naljepnica na vakumiranom ovitku, koju poslije možete zalijepiti na knjigu ili na kutiju. Plastificirane su i mogu se lako odlijepiti i zalijepiti više puta, bez brige.
 • Zagrepčani i oni koji svraćaju u Zagreb mogu i osobno kupiti knjigu, gotovinski, radnim danom na adresi Šišićeva 8 radnim danom od 9 do 16 sati ili uz prethodni dogovor.

Malo je reći da nam puno znače vaši dojmovi, lijepe riječi i interes za ovo što radimo.
Hvala vam što nam vjerujete i što nas podržavate, jer bez vas ne bi bilo ni nas.

Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja i dodatne informacije,
možete do nas doći osobno, javiti nam se putem društvenih mreža, ili nam pisati na hello@mitopeja.com
a svoje ljubimice možete u bilo kojem trenutku rezervirati na mojbroj@mitopeja.com.

Uvjete poslovanja možete pronaći na Uvjeti poslovanja

Vaša Mitopeja