Vruća čokolada sa sirom ili ona s malinama? Koju ćete odabrati uz dobru knjigu?

Unsplash

Rijetki ljudi ne vole vruće čokoladu; gusta, topla i slatka vruća čokolada s raznim začinima i dodacima savršena je za ledene zimske dane. Najbolje nas ugrije i nostalgijom nas vraća u djetinjstvo.

U Tijesnim prostorima i Mrtvim glasovima hrana se često spominje, a od opisa nam rastu zazubice. Za to je zaslužan Oliien tata koji spremna razne delicije. Coco, Brian i Ollie jako vole vruću čokoladu, pa smo našli nekoliko recepata koji su nama zanimljivi i sigurno ukusni.

1. Hungry Mile – vruća čokolada s cimetom

Jedan od naših najboljih food blogera podijelio je ovaj divan recept. Ne odskače previše od klasičnog, a opet je poseban jer dobijete uistinu baršunastu teksturu napitka.

 

2. Malinca – zdrava vruća čokolada s malinama

Zdravo, a fino. Takvi su recepti Malince, a ovaj nije iznimka. Nama je ova kombinacija fenomenalna, a recept možete naći na linku i prilagoditi ga sebi kako vam odgovara.

 

3. The Schmidty Wife – Vruća bijela čokolada s chai začinima

Odmak od klasične čokolade je bijela čokolada, a dodatkom začina chai postaje stvarno izvanredna. Začin chai sastoji se od klinčića, pimenta, cimeta, anisa, đumbira, kardamoma i muškatnog oraščića.

4. Kiku Corner – Kolumbijska vruća čokolada sa sirom

Ovo je sigurno najneobičnija kombinacija, ali kombinacija sira i čokolade nije novost i sigurni smo da će gurmani obožavati ovu verziju vruće čokolade.

 

 

5. Maidichemokidich – Mlijeko od lješnjaka

Znamo, nije vruća čokolada, ali je blizu za sve one koji zbog intolerancija, alergija ili drugih zdravstvenih problema ne mogu konzumirati klasičnu vruću čokoladu. Možete podgrijati ovo fino mlijeko i u njega dodati začine koje želite. Zasladite se zdravo!

 

Odaberite svog favorita, uzmite najdražu šalicu, napravite jedan od ovih ukusnih recepata – pa se udobno smjestite s primjerkom Mrtvih glasova i uživajte u jezi koja će vas sigurno uhvatiti.