Kako ukrasiti dom knjigama za Božić?

Unsplash

Svi knjiški moljci žele uključiti knjige u svaki aspekt svog života pa tako ni božićne dekoracije nisu iznimka. Pitate se kako uključiti knjigu u blagdansku dekoraciju? Mi imamo nekoliko zabavnih prijedloga!

 

1. Božićno drvce od knjiga

Kamo sa svim onim knjigama koje ne stanu na police? Iskoristite ih za knjiško božićno drvce. Nije bitno hoćete li se odlučiti za jednostavniju ili kompliciraniju verziju jer su obje predivan dodatak vašem domu, a mogu i zamijeniti klasičnu božićnu jelku.

 

 

 

 

2. Snjegović od knjiga

Ovo je stvarno jednostavno, a izgleda preslatko i idealno je za napraviti s djecom koji će biti oduševljeni snješkom od knjiga. Ne mora biti snjegović, može biti i sob! Brzo, veselo i garantirano će svima izmamiti osmijeh na lice.

 

3. Skup knjiga

Knjige možete omotati u papir i na hrbate napisati neke vama značajne riječi. Također, hrpicu možete ukrasiti pa imate elegantnu knjišku dekoraciju. Ovo je dobar prijedlog i za zamatanje knjiga koje poklanjate vašem najdražem knjigoljupcu. Druga mogućnost je da zamotate samo korice u neki blagdanski papir i posložite ih na hrpu.

 

 

4. Police u obliku bora

Oni malo vještiji mogu izraditi prigodnu policu u obliku bora, a za jednostavniju verziju možete posložiti knjige na polici u obrise drvca. 

Nema ništa ljepše od najdraže nam knjige koja nam krasi životni prostor na više posebnih načina. Dali smo vam razne ideje za dekoracije, a imamo i knjige s kojima ih možete napraviti.

Šesnaesto pitanje:

Što Vasja ostavlja domovoju kako bi zaštitio njihov dom?