Imate Grincha i ne znate što mu pokloniti? Mi imamo ideju!

Lampice, kuhano vino, vruća čokolada, božićni filmovi i obiteljska druženja nešto su čemu se velik dio nas veseli, ali uvijek je tu onaj jedan član obitelji i/ili prijatelj koji okreće očima na svaku sladunjavu tradiciju i na sâm spomen Božića. Upravo za njih smo pripremili popis jezivih knjiga koje ne podsjećaju na Božić. One su savršene za vašeg najdražeg Grincha.

Neil Gaiman – Monarh udoline

Monarh udoline novela je koja nastavlja pratiti Shadowa nakon Američkih bogova. Jedna je od dva ograničena luksuzna izdanja koja su nam još dostupna. Prekrasne ilustracije Daniela Egnéusa divno će se uklopiti ispod božićnog drvca, a otkrivanje misterioznih i mračnih fenomena u korak sa Shadowom naježit će vas od glave do pete.

Neil Gaiman – Crni pas

Druga novela koja prati neobične pustolovine Shadowa je Crni pas. Shadow dolazi u selo koje se čini kao svako drugo; pristupačno s toplim stanovnicima. Nakon što mu gostoprimljiv par iz mjesta ponudi prenoćište počinju se događati mračne i čudne stvari zbog kojih ćete sasvim drugačije gledati na crne pse.

Katherine Arden – Tijesni prostori

Ovo je knjiga za velike i male Grincheve. Malo zabave, malo strašenja i doći ćete do kraja pitajući se gdje je vrijeme nestalo. Arden stručno dozira jezu u ovom dječjem hororu tako da je napet, a opet svi mirno odu spavati nakon što zatvore knjigu. Olliena strašna pustolovina počinje kada spasi starinsku knjigu Tijesni prostori od utapanja, a vaša kada otvorite našu knjigu Tijesni prostori.

Deveto pitanje glasi:
Kako se zove žensko mitološko biće iz skandinavske tradicije koje upoznamo u Monarhu udoline?