Čaj, kava ili vruća čokolada? Što pije vaš najdraži autor?

 

Knjiški moljci diljem svijeta se pri prvom padu temperature zavlače pod dekice s toplim napitkom i knjigom. Taj ritual nam većini predstavlja vrhunac opuštanja i vrijeme je koje uzimamo samo za sebe. Mi smo se pitali što piju naši autori i koji napitak im je najdraži.

Katherine Arden

Katherine Arden je obožavateljica čaja, kavu ne voli jer ju od nje hvata tresavica, stoga najviše uživa u opuštajućoj šalici čaja. Skuhajte si vaš najdraži čaj, neka vas ugrije kad čitate ˝strašne˝ Tijesne prostore i prepuštate se zabavnoj i jezivoj pustolovini.

Sophie Anderson

Kada vas netko pita koji napitak volite, uobičajeno je da misle na kavu ili čaj, ali neki ljudi nisu ljubitelji ni jednog ni drugog, ali zato obožavaju čokoladu – pa im je najdraži napitak vruća čokolada. Sophie Anderson je jedna od njih i ne možemo je kriviti. Otopljena kremasta čokolada s dodacima poput lješnjaka, cimeta i sljezovih kolačića je san snova! To je i savršen napitak koji možete pripremiti djeci kad im čitate njezino bajkovito djelo Kuća na kokošjim nogama.

Neil Gaiman

Kao pravi Britanac, Gaiman obožava čaj, i to svaki čaj, iako prepoznaje razliku između prosječne i kvalitetno spremljene šalice čaja. Bitno mu je da je čaj napravljen s vodom koja je zakuhala zato što čaj napravljen vrućom vodom rezultira slabim i gorkim okusom istovremeno. Bitno mu je da je njegov crni čaj napravljen tako da se voda dovedena do ključanja prelije preko listova. Dakle, crni čaj u ruke i redom se bacite na čitanje Američkih bogova, Monarha udoline i Crnog psa, samo pazite da ga ispravno pripremite.

Stephen Fry

Stephen Fry također voli čaj, ali istinski uživa u kavi koju pije u velikim količinama. Uskoro ćete kavu sigurno povezivati sa Stephenom Fryem. Ubrzo nam izlazi redovno izdanje Junaka koje će se čitati dugo u noć dok ćete drugo jutro na posao dolaziti umorni i željni kave, a dvostruka doza tog napitka trebat će vam i ako pročitate Fryeve Mitove.

Alix E. Harrow

Alix E. Harrow je crna ovca u ovoj grupi obožavatelja toplih napitaka. Njezino najdraže piće je ledena kava. Ponekad nam baš godi neki hladan napitak, a često to bude božanstvena ledena kava koja će nas razbuditi i pripremiti za dan, ili pak zaslađena verzija koja je pravi kofeinski desert. Zapravo, tako bismo mogli nazvati i knjigu January i deset tisuća vrata; kofeinski desert uz čije ćemo čitanje možda pridodati i finu ledenu kavu u čast autorice Alix E. Harrow.

Treće pitanje:
Pivo koje je gazda natočio Shadowu zvalo se ____.